Information om vårt nya soprum

Vårt soprum har blivit fräscht!
En av de större förbättringarna vi har gjort i år är uppfräschning av vårt soprum. Ett par detaljer fattas, bl a väggskydd för att inte kärlen ska skava mot betongväggarna. Sedan har vi lite bekymmer med att skyltarna ramlar ner, men det ska ordna sig snart

Tänk gärna på följande kring sophanteringen:
✓ Ju bättre vi alla sorterar och tar hand om soporna desto lägre avgift för föreningen.
✓ Kärlet som heter ”Restavfall” är det dyraste att tömma, ju mindre mängd sopor där desto bättre! Sortera allt du kan!
✓ Använd bara papperspåsar för matavfall. Plast förstör maskiner när matavfallet ska tas om hand av entreprenören och förmultnar inte.
✓ Trampa och vik ihop kartonger så mycket du kan, det är synd att betala för luft när vi har tömning, det högre kostnad för föreningen.
✓ Osäker på sortering? Det är inte lätt, vi vet. Ett tips är att läsa på de nya skyltarna, som ger bra information
✓ Håll så fräscht du kan i soprummet för att vi ska slippa råttor i området.
✓ Har du mycket trädgårdsavfall är vi tacksamma om du själv kör det till tippen istället för att överfylla kärlen, eftersom alla ska ha möjlighet att slänga mindre mängder skräp i kärlen från täppan och balkonger.
Har du frågor om sophantering får du gärna kontakta Elisabeth Marcusson, som bor i trappuppgång 192. Du kan också ringa henne på 070-536 71 10 om du har frågor om sorteringen.
Trädgårdsredskapen finns i källarförråd
För att få mer plats för kärlen i soprummet förvaras trädgårdsredskapen numera i mangelrummet på källarvåningen i trapp 180. Din lägenhetsnyckel passar till